2018. január 14., vasárnap

#4: The Tea Break Award

Ezennel meg is hoztam a Teaszünet díj kérdéseit, válaszait, aminek az ötletgazdája egy nagyon jó barátnőm, Thea. A díj egy nagyon inspiráló kezdő löket a közösség fejlesztéséhez. Szeretném megköszönni a rengeteg jelölést, tényleg nagyon sokan jelöltetek, de nem szeretnék senkit sem megfosztani a munkájától, úgyhogy minden kérdésre válaszolni fogok. Ismertetném veletek a ,,játék" menetét, amihez elhoztam Thea blogjáról a szabály listát.

Szabályok

 • Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
 • Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
 • Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
 • Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
 • Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
 • Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

Úgyhogy, akkor kezdjük is. Ha kíváncsi vagy a továbbiakra, és a jelöltjeimre, akkor kérlek kattints.
Első körben szeretném megköszönni Theának a jelölést. Nagyon szép ötlet ez tőled, és nagyon köszönöm hogy részese lehetek. Örülök, hogy megismerkedtünk, és hogy mára már nem csak a ,,furi mindenurlfoglalt bloggerinája" vagy számomra, hanem egy nagyon jó barátnőm is. Külön nem fogok mindenkihez idézetet csatolni, úgyhogy itt van az az egy, ami jelen pillanatban a legjobban jellemez engem.

ÉLETÜNK - MÉG A LEGFONTOSABB ESEMÉNYEI IS - ALAPJÁBAN VÉVE ESETLEGES, A TÖRTÉNETEK CSAK ÚGY MEGTÖRTÉNNEK VELÜNK, NEM MI ÉLJÜK AZ ÉLETÜNKET, HANEM AZ LEÉL MINKET. NEKÜNK PEDIG AZ LENNE A DOLGUNK, HOGY EZT NEM VENNI TÚLSÁGOSAN TRAGIKUSAN, HANEM CSAK LAZÁN. NE PRÓBÁLJUNK HŐSÖK LENNI, NEM OLYAN VILÁGOT ÉLÜNK.

THEA KÉRDÉSEI SZÁMOMRA

1. Mit szeretsz a legjobban a saját blogodban?
Valójában fogalmam sincs. Sajnos, ezt nem tudom megmondani. Talán azt, hogy bármiről írhatok, amikor kedvem tartja. Nincsen bennem egyfajta ,,muszáj" érzés. Egyszerűen csak, akkor csinálom, amikor akarom. És talán ez a szabadság az, amit szeretek benne.

2. Írj egy random szót, valamilyen más nyelven. Milyen nyelven van, mit jelent, és miért pont ez jutott eszedbe?
,,Yanımda kal; çok geç rastladım sana." Remélem ez is ér, hogy nem csak egy szó. Hirtelen ez jutott eszembe. Természetesen Törökül van, és azt jelenti hogy ,,Maradj mellettem; túl későn találtam rád." Az, hogy miért ez jutott eszembe, azt szeretném megtartani magamnak, ha nem gond. A kapcsolatomra gondoltam éppen, úgy hogy ebből már jobban leszűrhető hogy miért, és hogyan. 

3. A tőled balra lévő első tárgy lesz a fegyvered egy zombi apokalipszisben, mi az és hogyan használnád? 
Egy csésze tea. Milyen irónikus, hogy egy csésze teával írom a teaszünet díjat, nem? :D Hogyan használnám? Fogalmam sincs. Fejbe vágnám vele a zombikat.

4. Mik azok az apró dolgok, amik bármikor képesek megmosolyogtatni, boldoggá tenni?
Sok ilyen dolog van. Például ma a barátommal rántott sajtot készítettünk, és amikor megkérdeztem hogy kér-e innit, azt mondta hogy nem, és vissza kérdezett hogy én kérek-e. Mire azt feleltem hogy igen, mindjárt töltök, és felállt ő magától, és töltött nekem. Ilyen apró dolgokkal nagyon-nagyon boldoggá lehet engem tenni.

5. Szereted, amit csinálsz? (Suli/munka/stb.)
Jelenleg tanulok. Nem vagyok oda érte, de muszáj befejeznem ezt az iskolát. 

6. Ha bárhol lehetnél most, hol lennél a legszívesebben és miért?
A barátom mellett. Mert 3 nap múlva repülök Magyarországra, és szeretném az utolsó napjainkat együtt tölteni. Legközelebb másfél hét múlva tudunk újból találkozni.

7. Mi a neved utolsó betűje? Írj egy szót ezzel a betűvel.
Melyik nevem? Na jó, kaptok egyet, titok melyikből. Zodiákus

8. Hogyan képzeled el magad, az életed 2 év múlva?
2 év még nem olyan hosszú idő. Még mindig iskola, és kitudja, lehet egy eljegyzés is ott lesz, de hát kitudja.

NIKI KÉRDÉSEI SZÁMOMRA

1. Mit jelent a neved?
Az eredeti nevem azt jelenti hogy ,,gyönyörű".

2. Mi a horoszkópod? Te hiszel benne?
Oroszlán. Igen, nagyon hiszek benne, ami sokszor a balszerencsémre fordul sajnos. Van hogy órákig bújom a horoszkópos oldalakat, hogy mit írnak a mai nappal, héttel, hónappal kapcsolatban, és keresem az összefüggéseket, és mivel hiszek benne, sajnos mindig találok is.

3. Ha csak egy ország lenne, ahová ellátogathatnál, melyik lenne az és miért?
USA, azon belül is Kalifornia. Los Angeles az álmom, hogy egyszer majd oda eljuthassak, mert annyi szép gyönyörű hely van ott, és minden ami ott van, 70%-ban a film világhoz kapcsolódik, ami engem nagyon érdekes. Bár nem tudom mennyire számít ez országnak, Amerikával nem igazán vagyok kibékülve földrajzilag.. :D

4. Melyik az a film a most megjelentek közül, amit szivesen megnéznél?
Sajnos fogalmam sincs mik jelentek most mostanában, úgyhogy passzolok.. :D

5. Inkább mozi, vagy otthon filmezés?
Is-is. Attól függ milyen hangulatom van. Ha otthon ülős, akkor otthoni, ha pedig mehetnékem, akkor mozi.

6. Szoktál számitógépes játékokkal játszani? Ha igen, miket, ha nem, akkor miért nem? Elitéled a "kockákat"?
Régen rengeteget játszottam. Bár, csak ilyen COD, Sims, Postal, meg ilyenek..Nem ítélem el őket, csak attól függ hány évesek, és hogy áll az életük. Ha romokban, de ő inkább játszik minthogy kezdene valamit magával, na azokat elítélem.

7. Milyen blogokat olvasol szivesen?
Konkrét blogokat nem olvasok, az ezelőtti posztomban fejtettem ki hogy miért. Nem igazán érdekelnek sem az anyás blogok, sem a kertészkedősek, sem a főzősek. Ha valami érdekes dologról ír egy-egy blog, azt a cikket elolvasom, de olyan konkrét kedvenc blogjaim nincsenek.

8. Mik azok a személyiségjegyek, tulajdonságok, amiket szeretsz magadban? (Nem fair azt mondani, hogy semmi!)
A szememet. És a hajamat. Külsőségekből ez a kettő dolog. Belső tulajdonságban talán az, hogy hihetetlenül magabiztos vagyok, aminek köszönhetően a megjelenésem is olyan, hogy azt hiszik hogy egy teljesen szívtelen flegma ember vagyok. Valahol én ennek örülök, mert így legalább nem igen vagyok célpont senkinek. Mert ki akarna bármit is kezdeni egy ilyen emberrel. És utána, miután igazán megismernek, azt mondják hogy pozitívat csalódtak, mert mégsem eszem embert. Bár, azért hangulat függő.

CRYBABY KÉRDÉSEI SZÁMOMRA

1. Miért kezdtél el blogolni? (És miért ott, ahol? pl. G-Portál, Blogspot...stb)
Hirtelen ötlet volt. Már nem emlékszem igaziból hogy miért, talán azért hogy valahova leírhassam dolgokról a véleményemet. A G-portált már nagyjából ismertem, ezért itt. 

2. Várod már a Karácsonyt? Miért? :D Szoktál ajándékozni? Ha igen, általában mikor kezdesz el nekilátni az ajándékok elkészítéséhez / megvételéhez?
Szerintem a földön az egyik olyan ember vagyok, aki minden évben rettenetesen várja. Sajnos itt, Törökországban nincsen hivatalos karácsony. De ilyenkor próbálunk anyukámmal, és nevelő apukámmal teljes odaadással, beleéléssel megünnepelni a karácsonyt még akkor is, ha csak is a mi házunkban van karácsony fa,és csak is a mi házunk van belülről kidíszítve. Igen, szoktam ajándékozni. Az utolsó pillanatban állok neki mindig, de most barátomnak már előre elterveztem, anyukámnak és nevelő apukámnak még nem tudom mit adok, úgyhogy biztosan utolsó pillanatra fog maradni.. 

3. Mik azok a dolgok, amiket szeretsz a télben, és mik azok, amiket nem?
Mindent szeretek. Nincs olyan amit ne szeretnék. Az ősz és a tél a kedvenc évszakom, hiába vagyok nyári születésű gyerek. Talán azt az egyet nem szeretem, hogyha nincs hó, és csak lucskos az egész utca. És azt, hogy eléggé rövidnek tűnik nekem az ősz-tél egybe. A nyár valamiért hosszabbnak tűnik. :(

4. Mi az a legutóbbi mozifilm, ami igazán megfogott téged, és miért?
Fú, én már erre sem emlékszem. Talán a lángoló agy volt az, amit utoljára láttam, és így bennem maradt. Nem mozifilm, vagy legalábbis az biztos hogy nem idei, fogalmam sincs, YouTubeon néztem meg. Nagyon érdekes története van, és jó tudni hogy létezik ilyen betegség is. Sok embernek tudnak segíteni ezek a filmek. Legfőképpen orvosoknak.

5. Döntéseknél a szívedre vagy az eszedre hallgatsz inkább? Miért teszel így?
Ez egy nagyon nehéz kérdés. Valójában talán, mindig az eszemre hallgatok. Sokszor tudom azt, hogy a szívem súgja az igazat, de akkor sem akarom meglátni, vagy bevallani. Sokszor hozok rossz döntéseket..

6. Milyen tanácsokat adnál a jövőbeli énednek?
Mielőtt cselekszel, számolj el 10-ig. Ha ezután is úgy látod, hogy ez jó, akkor tedd meg. De ha kétségeid támadnak, ne tedd.

7. Mi a legszerethetőbb tulajdonságod szerinted és miért? :)
Talán a segítő készségem. Mindig, mindenkinek segíteni, amiből sokszor én jövök ki rosszul igaz, de legalább tudom hogy megpróbáltam.

8. Ha csak 3 hónap lenne hátra az életedből, mit tennél meg ennyi idő alatt, és miért?
Beutaznám a világot, amennyire csak lehetséges, a családommal és a barátommal. Kipróbálnék minden extrém sportot, felvennék mindent videóra, és próbálnám a lehető legjobban érezni magamat, és szórakoztatni a barátomat, és a családomat.

OCEAN KÉRDÉSEI SZÁMOMRA

1. Mi az, amiért örökké hálás leszel?
Hogy Törökországban élhetek, anyukámnak köszönhetően. Egy ilyen csodálatos családban.

2. Mi a legfontosabb, amit eddigi életed során megtanultál?
Mindig számolj el 10-ig, mielőtt cselekszel, vagy mondasz valamit!

3. Melyik az a hiba, amit szerinted senkinek sem szabadna elkövetnie élete során?
Ember ölés.

4. Melyik természeti jelenséggel tudnád magad azonosítani, és miért? 
Egyértelműen a tornádó. Ugyanolyan vagyok, mint ő. Ha támad, akkor pusztít, de messziről nézve csodálatos. (vicc természetesen a második fele)

5. Melyik kedvenc sorozat/anime/film karaktered bőrébe bújnál bele legszívesebben, és miért?
Egyértelmű, Eiza González. Egy napig lehetnék 100%-ig csábító, és szexi... :D

6. Tegyük fel, hogy van 10 perced arra, hogy akármit megoszthass a világgal. Az összes embernek kötelező ezidő alatt rádfigyelnie, és értik, amit mondasz. Mit mondanál nekik ezalatt a 10 perc alatt?
,, Hagyjátok abba a háborúzást! A vallás az csak egy köpeny, amit emberek húznak fel magukra. Nem Isten osztotta szét a vallásokat! Isten nem írt 20 fajta Bibliát, vagy Koránt! Isten 1 fajta beszédet mondott, és nem kérte hogy ti emberek, vallásosak legyetek! A vallást, ti kreáltátok magatok, és most az miatt pusztítjátok egymást! Felejtsétek el, szeressetek egy Istent, vagy senkit! De ne okoljátok a könyvet, amit olvastok! Ne ítéljetek el senkit! Ne nézzetek az emberekre vallás szerűen, vagy éppen hogy milyen ruha van rajta. Ne azt lásd, hogy a Muszlim nő be van bugyolálva, ahogy ti mondanátok! Hanem azt, hogy a ruha alatt, a bőrszín, a haj és a szemszín alatt mi van! Ugyan az, ami neked! Csont, bőr, és szervek. Ugyanúgy éreznek ahogy a tieid! Ne akarj egyedül világuralomra törni! Törjünk együtt! Legyen a világ, EGY világ, és ne függjünk a nyelvtől, a kontinenstől, a szokásoktól! Legyünk MI, EGYÜTT, a világ urai! Többre megyünk vele. Ne ítélj el senkit, és hagyd abba a háborúzást!" (Remélem ez belefért a 10 percbe)

7. Mely fiktív világban élnél a legszívesebben, és miért? < Gondolok ezalatt például a Harry Potter varázsvilágára, vagy a Naruto ninjavilágára, bármilyen sorozatból/animéből/filmből/játékból választhatsz. >
Vámpírnaplók, egyértelmű. Szívesen lennék egy kicsit Elena Gilbert, vagy éppen Katherine Pierce.

8. Mesélj el egy számodra kedves, vagy meghatározó történetet /élményt az életedből! :)
Nem igazán írok személyes dolgokról a blogomra, úgyhogy egy kicsit át értelmezem a kérdést. A legszebb dolog, ami velem történt, hogy itt élhetek Törökországban, és hogy ennyi ember szeretete vesz körül nap mint nap. Ennél csodálatosabb dolog nem történt még velem.

JASMINE KÉRDÉSEI SZÁMOMRA

1. Hiszel a természetfeletti dolgokban? Esetleg van saját tapasztalatod ezzel a témával kapcsolatban?
Huhú, de még mennyire. Van sajnos saját tapasztalatom, de ha nem baj, nem osztanám meg. A legnagyobb félelmem Babadook.

2. Szereted a retro zenéket? Mi a kedvenced? 
Neeem-nem szeretem sajnos. Inkább a klasszikus, mint a retro. De jelenleg, Kesha-Praying című zenéje a kedvencem, most már hónapok óta, amióta csak kijött.

3. Mit tartasz a legfontosabb dolognak magadról? Mi az, amit ha elmesélsz magadról másnak, akkor úgy érzed, hogy ezáltal megismerhet jobban? 
Igazságszerint ebbe most jobban belegondoltam, és semmi. Nem szoktam igazán magamról mesélni, inkább arról hogy mi a véleményem egy-két dologról. Szerintem ekkor tud az ember legjobban megismerni. Mert ha általános dolgokat mondok, hogy például embert öltem, meg hogy eltemettem élve egy embert, attól még nem ismernek meg.

4. Van olyan, amire nem vagy büszke? Mi az?
Van bizony. És ha nem gond, ezt is megtartanám magamnak.. :)

5. Mit gondolsz a fogyatékosságról? 
Semmit valójában. Sajnálom, hogy nem minden ember kap ugyanannyi, egyenlő esélyt az élethez. 

6. Mi volt életed legnehezebb döntése eddig? 
Az, hogy kiköltözzek-e ide, Törökországba. De azt hiszem, hogy nagyon jól döntöttem.

7. Legcikisebb sztorid? 
Amikor ismerkedtem egy sráccal Tinderen, találkoztunk is egy párszor, de semmi komoly nem volt köztünk. Időközben én összejöttem egy másik sráccal, és amikor először mentünk bulizni A sráccal, akkor kiderült hogy az, akivel ismerkedtem időközben, az az egyik legjobb haverja. Kicsit égő volt. 

8. Mi volt a legszebb ajándékod, amit eddig kaptál?
Húha... Egyet nem tudnék megnevezni, mert minden ajándék fontos volt számomra. De talán, amikor 11 évesen megkaptam anyától és még az apukámtól egy Witch babát, ami 5000 forint volt, ami akkoriban nekünk nagyon drága volt. A kirakatban megláttam, és csak bámultam, nem hisztiztem, nem sírtam. Egy héttel később pedig az ágyamban várt. Akkor nem tudtam felfogni, mekkora nagy ajándék, de mára már nagyon jó vissza tekinteni az olyan dolgokra, amiket akkoriban természetesnek, vagy apróságnak gondoltam, mert nem igazán ismertem a munka, és a pénz fogalmát. Mára ez már megváltozott.

És a végéhez is értünk. Nagyon megtisztelő volt ennyi embertől díjat kapni, tényleg óriási köszönet. A kérdések fantasztikusak voltak, nem sablon kérdések, aminek nagyon örültem. Mindenki nagyon oda tette magát, és remélem hogy a válaszokkal megvagytok elégedve. A személyesebb kérdéseknél elnézést, hogy nem írtam hosszabban, vagy éppen nem szerettem volna megválaszolni, de a blogomat és a magán életemet szeretném teljes mértékben elkülöníteni. Megtiszteltetés volt az összes díj, és nagyon köszönöm! 

Az én választottjaim olyan emberek, akik közel állnak hozzám valamilyen szinten. Vagy nap mint nap beszélgetünk, vagy néha, vagy pedig figyelemmel kísérem a blogjukat, mert tetszik ahogy írnak. Biztosan sokan megkapták már a díjakat közülük, de remélem hogy nem késtem el teljesen, és hogy megfogjátok őket válaszolni, mert nagyon kíváncsi vagyok. 

Először is, jöjjenek a kérdéseim:

 • VAN-E OLYAN DOLOG AZ ÉLETEDBEN, AMIT ELTITKOLTÁL SOKÁIG, VAGY MÉG MINDIG TITKOLOD, ÉS ÚGY TERVEZED A SÍRODIG VISZED? HA IGEN, MIÉRT TITKOLOD EL? SZÉGYEN, VAGY EGYSZERŰEN CSAK ÚGY GONDOLOD, HOGY AZ RÁD TARTOZIK? 
 • SZERINTED MI A BOLDOGSÁGHOZ VALÓ LEGFONTOSABB ALAPANYAG? 
 • TE BOLDOG VAGY? MIT VÁLTOZTATNÁL MEG AZ ÉLETEDEN? 
 • HA LENNE HÁROM KÍVÁNSÁGOD, MI LENNE AZ? (EGY KÍVÁNSÁGNÁL NEM ÉR TÖBB KÍVÁNSÁGOT KÍVÁNNI :P)
 • VOLTÁL MÁR IGAZÁN SZERELMES? HA IGEN, MIKOR, ÉS MIT ÉREZTÉL? HA PEDIG NEM, MI AZ OKA? NEM SZERETSZ KÖTŐDNI, VAGY EGYSZERŰEN CSAK MÉG NEM ÚGY HOZTA AZ ÉLET? 
 • MI A LEGROSSZABB SZOKÁSOD? MI AZ, AMIRŐL LE SZERETNÉL SZOKNI? 
 • VAN OLYAN ÉJSZAKA AZ ÉLETEDBEN, AMIRE NEM EMLÉKSZEL? PÉLDÁUL TUDATMODÓSÍTÓ SZER MIATT, ALKOHOL MIATT, VAGY VALAMI MÁS OKBÓL KIFOLYÓLAG. MIT GONDOLSZ, CSINÁLHATTÁL VALAMI ROSSZAT AZON AZ ÉJSZAKÁN? HA NINCS, AKKOR EZ LESZ A TE KÉRDÉSED: VAN VALAMI, AMITŐL ÚGY ÉRZED AZ UTÓBBI IDŐBEN JOBB EMBER LETTÉL? HA IGEN, MI AZ? (TERMÉSZETESEN MIND A KETTŐT MEGVÁLASZOLHATOD)
 • VAN OLYAN DOLOG AZ ÉLETEDBEN, AMIT MEGVÁLTOZTATNÁL, HA VISSZA MEHETNÉK AZ IDŐBE? HA IGEN, MI AZ? 

És az én jelöltjeim: Thea, Elena, Crybaby, Eszter, Jasmine

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a lehetőséget! Ha jönni fognak még díjak, természetesen kitöltöm! :) 
UTOLSÓ KÍVÁNSÁGOM FELÉTEK: MINDIG GONDOLKODJATOK, MIELŐTT BÁRMIT IS KIMONDTOK, VAGY MEGTESZTEK. GONDOLJATOK ARRA, NEKTEK HOGY ESNE, VAGY TI HOGYAN ÉREZNÉTEK MAGATOKAT HA NEKTEK MONDANÁK, VAGY VELETEK CSINÁLNÁK AZT, AMIRE ÉPPEN KÉSZÜLSZ. LEGYETEK CÉLTUDATOSAK, DÖNTSETEK LE MINDEN FALAT, MOZGASSATOK MEG MINDEN KÖVET ANNAK ÉRDEKÉBE, HOGY ELÉRJÉTEK A CÉLJAITOKAT! LEGYETEK BÁTRAK, VAKMERŐEK, CÉLTUDATOSAK, ÉS AMI A LEGFONTOSABB; LEGYETEK NŐK!
Ölel titeket, Isabelle 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése