2018. január 14., vasárnap

#2: A meditáció - Hogyan csináld?


Még mindig az önfejlesztés, önfelismerés útján haladok. Már egy jó pár hónapja eszembe jutott, hogy milyen lehet a meditáció. Eléggé szélsőséges vagyok ebben a témában, és mindig is érdekelt a spirituális lét, a reinkarnációs történetek, a halál utáni élet, a horoszkópok, a bolygó állások, a csillagok, egyszóval minden, ami az ezotériába, asztronómiába, és a spirituális lét felfedezéséhez tartozik. Mégis, a meditációtól tartottam egy kicsit, mert eléggé nehezen tudom teljesen elengedni magamat. Aki ismer, az ismeri a múltamat is, amiből következtethetőleg eléggé félek az általam hitt eddig, tudatmódosító dolgoktól. A meditációt mindig is úgy képzeltem el, mint egy állapotot, ahol nem vagy önmagad, és ahol kitudja hogy az eszed, vagy te, saját magadat hova repíted. Ezért tartottam egy kicsit ettől, de aztán egyre többet motoszkált a fejemben, amíg végül úgy döntöttem, hogy utánanézek hogyan kell ezt csinálni, és mi ez. Azt kell mondanom, hogy nem bántam meg. Ugyan még élesben nem próbáltam ki, de már nagyon rajta vagyok, hogy neki álljak. Az egész egy önfejlesztő dolog, amiben békére, és nyugalomra lelhetsz. Most mondhatnánk, hogy ne higgy el mindent amit olvasol, de azért szerintem az emberek 60%-a tisztában van azzal, hogy miről szól a meditáció. Lehet, hogy azért is fordultam ehhez most, mert eléggé stresszes időszakom van, és ez nem könnyíti meg sem a tanulást, sem a párkapcsolatomat, sőt 99,9%-ban sajnos kihat rá. Sokat veszekszem, csipkelődöm negatívan, és bosszankodom, a stressznek köszönhetően, és magamnak köszönhetően. Ezért kénytelen voltam hozzá nyúlni valamihez, ami elősegíti a lelkemben a béke megteremtését, és a nyugalom megteremtését. Így jött szóba a meditáció. Nem vagyok nyugtató szedő típus, egy tea félét ittam, a macskagyökeret, amikor minden éjszaka rémálmaim voltak, és nem tudtam aludni. Rengeteg mindent írnak a meditációról. Nagyon fontos, hogy ne úgy állj neki, hogy na, akkor én most meditálok, leülsz majd elképzeled magad a virágos kertbe, és lesz ami lesz. Nem. Ezeket lépésről lépésre kell megtenni. 

Első körben meg kell találnod a szobádban egy olyan kis helyet, amit úgymond megszentelsz, és semmi mást nem csinálsz ott csak meditálsz. Legyen tisztaság, csend, kivéve ha szereted a meditációs zenéket, azokat háttérzajnak beteheted nyugodtan. Első körben nem leülnöd kell a kis szentélyedbe, és elmélyedni úgy, hogy fogalmad sincs hogy min fogsz gondolkodni. Főleg ha egy izgő-mozgó ember vagy, mint én, akkor először próbálkoznod kell az 5-10 perces úgynevezett ,,kikapcsolásokkal". Amikor is teljes nyugalomban ülsz egy pár percet, megpróbálsz ellazulni, és semmire sem gondolni. Próbálj megnyugodni, szívd be a levegőt az orrodon, tartsd bent pár másodpercig, majd amikor kifújod, gondolj arra hogy a problémáidat, az idegeskedésedet, és minden negatívat kifújsz. Ha sikerül felérned egy bizonyos szintre, amikor már ezt anélkül tudod csinálni, hogy közben azon gondolkozol kik írhattak Messengeren, vagy hogy holnap mit kell csinálnod, vagy ma hova kell menned, akkor elkezdheted tanulmányozni a valódi meditációt. Amikor majd beülsz a kis szentélyedbe, fel kell készülnöd ahhoz, hogy gyerekként nézz magadra. Gyerekként, aki egy virágos kertbe, vagy egy gyönyörű általad kiválasztott helyen játszik. Az a hely lesz a szíved. Ekkor fogsz majd megtanulni a szívedre meditálni. Nagyon fontos, hogy ne lépj ki abból a helyből, és ne próbálj más utakra térni. Légy ott, ameddig csak jól érzed magad. Érezd át a friss virágok illatát. Fontos, hogy megtudj alázkodni. Hogy tudj sírni legbelül. Mintha egy gyerek egy csokiért sírna, vagy az anyukájáért. Akkor fogsz tudni kötődni az általad hitt lélekbe, Istenbe. Akkor fog tudni neked segíteni. Ha ezeket a lépéseket szépen sorjában, akár hetekig, hónapokig tudod gyakorolni, akkor nagyon jó úton leszel hogy megtapasztald a saját, lelki békédet, és hogy egy kiegyensúlyozott, boldog életet élhess. :) 

Ti közületek volt már, aki kipróbálta a meditációt? Ha igen milyen volt? Esetleg van olyan köztetek, aki még nem próbálta, de gondolt már rá, esetleg meghoztam most a kedvét? :) 

Szeretnétek még ebben a témában bejegyzést látni?

Ölel titeket, Isabelle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése